Praktiska detaljer

Jfokus 2008 arrangeras av Javaforum Stockholm i samarbete med SICS och CIBER.

Konferensen hålls i Electrum som ligger på Isafjordsgatan 22, Kista (karta). Om du har frågor kring Jfokus 2008 så kan du skicka ett mail till till arrangörerna på jfokus2008 [a] jfokus.se.

Resa med bil

Resa med lokaltrafik Hotelinformation Jfokus 2008 team

Resa med bil (OBS, svårt med parkering i Kista)

1. E4 från Stockholm till Uppsala:
E4 från Uppsala och Arlanda flygplats till Stockholm.
Tag av vid Kistaavfarten. Följ Kymlingelänken (väg 279) till första avfarten mot Kista. Tag höger och fortsätt på Torshamnsgatan. Tag andra gatan till vänster, Kistavägen. Tag första höger till Isafjordsgatan. Kör Isafjordsgatan 700 m.
2. E18 från Oslo, de västra förorterna och Bromma flygplats:
Tag av vid Rinkeby och följ väg 279 till första avfarten mot Kista. Kör höger i Kistarondellen och kör Kistavägen fram till Isafjordsgatan. Kör Isafjordsgatan 700 m.

Parkering
Parkera antingen på Isafjordsgatan eller i parkeringshuset i Kista Galleria. Tillåten parkering på Isafjordsgatan är mån-fre 8-18 två timmar. I Kista Galleria har parkeringen öppet dygnet runt och är bemannad alla dagar. Det kostar 5 kr per påbörjad halvtimme och betalar gör du med kort eller kontanter innan du kör ut. 


Resa med lokaltrafik (gångväg)

1. Med T-bana till Kista (blå linje)
Gå av vid Kista. Välj stationens södra utgång. Vik av till vänster och följ Kistagången genom Kista Galleria. Fortsätt Kistagången rakt fram efter utgången tills Du kommer till Electrum, Kistagången 16.
2. Med pendeltåg till Helenelunds pendeltågsstation
Tag gångvägen västerut mot Kista arbetsområde, genom tunneln under motorvägen. Följ Kistagången rakt fram ca 400 m tills Du kommer till Electrum, Kistagången 16.

Tidtabeller mm finns på SL:s hemsida http://www.sl.se


Hotell med avtal

Rica Hotel, Stockholm, www.rica.se
Slöjdgatan 7, vid Hötorget
Pris: 1.495 SEK / natt
Bokningskod: Fås i samband med registrering.
Sista bokningsdag 20:e december 2007.

Memory Hotel i Kista, www.memoryhotel,se
2 minuter promenad från Electrum
Pris: 1.495 SEK / natt
Bokningskod: Fås i samband med registrering.
Sista bokningsdag 20:e december 2007.

Andra rekommenderade hotell

Hotel Stallmästaregården, www.stallmastaregarden.se
Approx 20 minutes from Electrum

Hotel Nordic Light, www.nordiclighthotel.se
Downtown Stockholm, approx 40 minutes from Electrum

Hotel Nordic Sea, www.nordicseahotel.se 
Downtown Stockholm, approx 40 minutes from Electrum


 

Personerna bakom Jfokus 2008

Projektledare

Eva Cederlöf, CIBER

 

Programkommiteé

Mattias Karlsson, CIBER
Joakim Eriksson, SICS
Rikard Öberg, Jayway
Kalle Gustavsson, Omegapoint

Partneransvarig

Marie Arnell, Webstep

 

Övriga ansvarig

Kersti Hedman, SICS - Lokaler
Niclas Finne, SICS - Webansvarig
Anita Nilsson Röjning, Ekonomi
Helena Hjertén, Cybercom - Deltagar och talarservice

 

Eva Cederlöf

CIBER

Eva Cederlöv
Eva Cederlöf
CIBER

Eva jobbar som Affärsområdeschef på CIBER , med fokus på SAP-området.
Hon började sin yrkesbana inom IT som specialist på finansapplikationer på Reuters. Därefter har hennes huvudsakliga roller varit inom ledarskap, försäljning och marknadsföring bla på företag som Sun Microsystems, Progress Software och Condevor

Mattias Karlsson

CIBER Sweden

Mattias Karlsson
Mattias Karlsson
CIBER
 

Mattias är ordförande för Javaforum Stockholm.
På dagtid jobbar han som konsult på CIBER Sweden AB. Mattias har jobbat med objektorienterad systemutveckling sedan 1993. Han har erfarenhet från många olika roller som tex utvecklare, arkitekt, teamledare, coach, chef och föreläsare. Mattias har fått beröm för sin förmåga att inspirera och motivera sin omgivning. Idag har han sin bas inom Enterprise Java och SOA och han är även Certifierad Scrum Master. Kodkvalité, återanvändbarhet och testbarhet är viktiga ledord för Mattias.
View Mattias Karlsson's profile on LinkedIn

Joakim Eriksson

SICS

Joakim Eriksson
Joakim Eriksson

Joakim Eriksson jobbar som forskare inom området självhantering för trådlösa sensornätverk på SICS. Joakim har tidigare forskat inom området agentbaserad elektronisk handel och arrangerade bl a den internationella tävligen Trading Agent Competition TAC, ett antal gånger. Joakim har utvecklat ett antal system i Java, bl a servrarna för TAC, mjukvaran i BotBox AB (en spinoff från SICS), mspsim en emulator för mikroprocessorn MSP430 (se http://www.sourceforge.net/projects/mspsim) och hobbyprojektet JaC64 - en C64 emulator i Java (http://www.jac64.com).

Marie Arnell

Webstep

Helena Hjertén
Marie Arnell
Webstep

Marie är säljare på Webstep. Efter sin systemvetenskapliga examen 1988 från Uppsala universitet har Marie Arnell flerårig erfarenhet som personalchef, projektledare, säljansvarig, systemanalytiker och systemutvecklare. Stort fokus har legat på utveckling av banksystem och under den senaste sjuårsperioden har fokus flyttats mer åt projektledning, personalledning och försäljning.

 

 

Helena Hjertén

Cybercom

Helena Hjertén
Helena Hjertén
Cybercom

Helena är javakonsult från Cybercom Group med ett genuint intresse för det senaste inom Java. Hon är civilingenjör från KTH och har internationel erfarenhet från 4 år på Ericsson i Japan. Helena värderar högt kraften i att ha ett aktivt både socialt och affärsmässigt nätverkande och utbyte av kunskap och erfarenheter med människor med samma intresse. Förutom att läsa Java-böcker, så försöker Helena spendera fritiden tillsammans med sin (växande) familj, men njuter även att vara ute i naturen eller sjunga lite jazz!

 

 

Kalle Gustafsson

Omegapoint

Kalle Gustavsson
Kalle Gustafsson
Omegapoint

Kalle Gustafsson arbetar som Java- och Java EE-konsult på Omegapoint. Han har yrkeserfarenhet av att arbeta med datorer på alla längdskalor, alltifrån med hur elektriska laddningar beter sig i transistorer till design av stora, distribuerade arkitekturer. Hans huvudfokus idag är Java-applikationer och Java EE-arkitekturer. Kalle driver projekten EntityFS (www.entityfs.org) och Schmant (www.schmant.org).

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ciber
SICS